Een goedkoop uitje naar Maastricht

Maastricht is een prachtige stad waar ontzettend veel te doen is. Om hier wat langer van te kunnen genieten kun je ervoor kiezen om te kijken naar hotels maastricht. Zo kun je net wat langer maastricht ontdekken en allerlei leuke activiteiten doen.

 

Populaire uitjes en attracties in Maastricht

Vrijthof

Een van de bekendste pleinen van misschien wel Nederland is het vrijthof in maastricht. Dit prachtige plein is behoorlijk groot en volledig omringt door historische gebouwen en ook nog eens twee grote kerken, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Daarnaast vinden er ook regelmatig optredens plaats op het plein, zoals een paar lokale bandjes maar ook het jaarlijkse optreden van André Rieu. 

 

Bonnefantenmuseum

Het bonnefantenmuseum is gelegen aan de rivier de Maas en ziet eruit als een nogal erg opvallend gebouw. Het museum heeft een gigantische collectie aan verscheidene kunst zoals oude, moderne en natuurlijk hedendaagse stijlen van kunst. Ook zijn er een aantal schitterende middeleeuwse beeldhouw stukken die groots worden tentoongesteld. Het bijzondere gebouw is ontworpen door een italiaanse architect genaamd Aldo Rossi. Het gebouw ligt in de wijk Ceramique en is via bruggen verbonden aan het centrum.

 

De grotten van Sint-Pietersberg

Een erg leuk tripje is dat naar de eeuwenoude mijngangen die aan de rand van Maastricht liggen in de Sint-Pietersberg. Een gids zal je begeleiden onder de grond door de gangen heen, er is namelijk geen licht, geluid of de geuren zoals je bovengronds gewend bent. Ook is het bereik dat je normaal gesproken bovengronds hebt ondergrond volledig verdwenen. In de mijngangen zijn er verschillende erg bijzondere fossielen gevonden, ook hebben er wat historische gebeurtenissen in de streek plaatsgevonden zoals Napoleon die voet in de mijn heeft gezet. Daarnaast is de Sint-Pietersberg een prachtige plek om rustig te wandelen rondom de mijnen en het oude fort. Zo kan je ook nog eens op zoek gaan naar de grootste uit van Europa, dat is namelijk de oehoe. 

 

Andere opties

Natuurlijk zijn er nog zat andere plaatsen en uitjes om je te vermaken, niet alleen in Maastricht of de provincie Limburg. Maar natuurlijk door heel Nederland heen. Zo kan je er ook voor kiezen om een aan een vakantie friesland te beginnen. Nederland heeft een rijke cultuur vol met interessante en leuke uitjes, al is het van historisch naar wat sportieve uitjes. Er is van alles te vinden. Elke provincie heeft op zijn beurt zijn eigen charme.