Wat is een hoodie? 

Het begrip hoodie komt oorspronkelijk vanuit ons buurland Engeland. Hoodie is een benaming voor een sweater met een capuchon. De trui heeft lange mouwen en zul je hoogstwaarschijnlijk ook met een buidelzak terugzien. De capuchon is aan de trui toegevoegd om een extra comfortabel en warm gevoel te geven. Zeker in een land als Nederland met de vele regen en het koude weer van tijd tot tijd is het ideaal om een hoodie in huis te halen. Het is dan ook niet gek dat er een hoop hoodies worden gedragen.

 

De vraag en het aanbod aan hoodies

Hoodies bestaan al voor een relatief lange periode. De capuchontruien werden ook vroeger al in het klooster gedragen, alleen met een net wat ander design. De hoodie werd eerst namelijk meer een gewaad met een hele capuchon en de functie was dan ook niet per se om het er warm van te krijgen. Het doel van de capuchontrui was vroeger voornamelijk om je identiteit te verbergen om je te beschermen van andere mensen buiten het klooster. 

 

Nu worden in het dagelijkse leven door veel mensen hoodies gedragen. De markt heeft zich hier dan ook op aangepast en er zijn een hoop verschillende bedrijven die hoodies verkopen. Hoodies zijn op de hedendaagse dag voor zowel mannen als vrouwen en worden gemaakt van katoen. De binnenkant is vaak erg zacht en zal dan ook lekker aanvoelen op de huid. De vrouwen hoodies zijn vaak wat meer getailleerd dan die van mannen en zullen dan ook wat strakker om het lichaam zitten.

 

Het dragen van hoodies van het merk In Gold We Trust

Er zijn een hoop verschillende merken die hoodies verkopen. Je kunt de hoodies in bijna elke kleding wel terugvinden en ook online zijn ze overal verkrijgbaar. Er zijn merken die naast de grote andere kleding die ze ontwerpen hoodies verkopen, maar ook merken die zich alleen richten op hoodies. Dit kan een verschil maken in kwaliteit, maar bij een onderneming als In Gold We Trust hoeft het niet altijd zo te zijn. De In Gold We Trust hoodie is de afgelopen jaren erg bekend geworden in verschillende landen. Het aanbod aan hoodies is groot en de designs zijn erg creatief. Dit is dan ook de voornaamste reden dat de hoodies van in gold we trust door een hoop mensen wordt gedragen. De hoodies zitten lekker en zien er daarnaast ook nog eens goed uit.