Wat moet je doen als je aangereden bent door een automobilist?

Het kan iedereen overkomen dat je lekker een stukje aan het fietsen bent en opeens word je geschept door een automobilist die afgeleid is omdat de bestuurder bijvoorbeeld op de telefoon bezig was. Dit is erg vervelend en de kans is ook groot dat je hier letsel aan hebt overgehouden. Omdat iemand anders afgeleid was zit jij nu met de penarie en dat is niet echt eerlijk. Hier vind je meer informatie over wat je moet doen als je aangereden bent door een automobilist terwijl jij aan het fietsen was. 

Schakel de hulpdiensten in

Het kan wel eens voorkomen dat de automobilist er vandoor is gegaan en dat geval heb je niemand die jou kan helpen als je gewond bent. Je kan dan het beste zelf de hulpdiensten inschakelen zodat er in ieder geval een ambulance op pad wordt gestuurd die jou kan behandelen. Het is ook slim om aangifte te doen tegen de bestuurder want wegrijden van een plaats delict is verboden in Nederland en daar kunnen celstraffen op staan. De reden waarom een bestuurder bij een aanrijding weg rijdt kan verschillende redenen hebben. Een van de meest voorkomende reden is dat de bestuurder onder invloed was van drugs en/of alcohol. 

Laat de schade opstellen in het Ziekenhuis

Voordat je letselschade advocaat Tilburg gaat inschakelen, is het erg belangrijk om de lichamelijke schade te laten behandelen in een Ziekenhuis. Bij een aanrijding is dit ook vaak nodig en in het ziekenhuis maken ze ook altijd foto’s van de verwondingen. Dit kan dan in de rechtbank gebruikt worden als extra bewijsmiddelen van de impact van de aanrijding. 

Letselschade advocaat inschakelen

Als jij aangereden bent terwijl jij aan het fietsen was, dan is de kans erg groot dat jij recht hebt op een schade vergoeding. Hiervoor moet eerst wel de schuld neergelegd worden bij de bestuurder maar dat gebeurd ook in de meeste gevallen. Als dit gebeurd is dan is het handig om een Letselschade advocaat in Almelo in te schakelen zodat het bedrag van de schadevergoeding bepaald kan worden. Dit houd in dat je niet alleen de huidige schade vergoed kan krijgen, maar ook de toekomstige schade aangezien de kans vrij groot is dat je lang moet herstellen of nooit meer aan het werk kan. De rekeningen moeten betaald worden en ook moet je wat eten. Dit moet de veroorzaker dan vergoeden want het is niet jouw schuld.