Equilin

Kan je paard wel wat extra’s gebruiken? Equilin!

Equilin is het meest vooraanstaande merk als het gaat om het bijvoeren van paarden. Lang niet alle paarden hoeven natuurlijk te worden bijgevoerd, maar soms is het (tijdelijk) gewoon noodzakelijk. Heeft je merrie net een veulen gekregen? Dan kan Equilin je helpen om je merrie weer op krachten te krijgen. Heeft je paard door omstandigheden (te) lang binnen gestaan? Ook dan staat Equilin voor je klaar. Op de site van Equilin staan de meest voorkomende aandoeningen bij paarden en wat je kunt doen om deze te voorkomen. Dit sluit natuurlijk niet uit dat je een dierenarts laat komen op het moment dat je twijfelt. Soms is ingrijpen door een dierenarts gewoon noodzakelijk.

Equilin kan bijvoorbeeld koliek helpen voorkomen

Iedereen die wel eens een paard met koliek heeft gezien weet dat het paard ontzettend veel pijn heeft. Koliek is doorgaans een verstopping in de darmen of een ander vervelend gevoel in de darmen, zoals gas of kramp. Je kunt koliek deels voorkomen door het juiste bijvoer van Equilin. Maar het blijft belangrijk om je paard gevarieerd en gezond voedsel aan te bieden. Ook is het geen overbodige luxe om een goed ontwormingsplan te maken met je dierenarts. Ieder paard heeft wormen en dat is geen probleem… tot ze er last van krijgt.
Equilin

Equilin tegen artrose bij je paard

Bijna alle paarden krijgen op latere leeftijd last van artrose. De gewrichten lopen niet meer helemaal soepel en er treedt wat slijtage op. Dat kan erg pijnlijk zijn voor je paard. Je kunt je paard daarom al op redelijk jonge leeftijd wat bijvoeren met glucosamine van Equilin. Deze stof zorgt ervoor dat het kraakbeen in de gewrichten van je paard langer veerkrachtig blijft. Zo kunnen jij en je paard langer genieten van fijne buitenritten.

Equilin is bijvoeding, gezond eten blijft belangrijk

Als mensen vitaminesupplementen nemen staat er altijd op de pot dat de supplementen een aanvulling zijn op de dagelijkse hoeveelheid gezond eten en zonlicht. Dat geldt net zo voor paarden. Het kan zijn dat je paard (tijdelijk) wat ondersteuning nodig heeft, maar dat neemt niet weg dat hij of zij lekker moet kunnen grazen en vrij moet kunnen bewegen. Met Equilin kun je je paard op een gemakkelijke manier bijvoeren. Je mengt het door de brokken of geeft het als snoepjes. Je paard zal het zonder problemen opeten. Twijfel je over de gezondheid van je paard? Dan schakel je natuurlijk altijd de dierenarts in.