afspraak voorbereiden

Een zakelijke afspraak goed voorbereiden

Het organiseren van een zakelijke afspraak kan veel stress opleveren. Iedereen heeft er wel ervaring mee; een niet succesvolle zakelijke afspraak. Natuurlijk kunnen niet al je afspraken goed lopen, maar dit wil je wel. Je kunt zelf veel invloed uitoefenen op het resultaat van het gesprek. Een goede voorbereiding is dan ook heel erg belangrijk. Al helemaal als het net het belangrijkste gesprek van het jaar is en je zeker een goed resultaat wilt leveren. Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van een zakelijke afspraak.

Professionele uitstraling

De eerste indruk is erg belangrijk, dit wist je misschien al. De uitstraling is dan ook erg van belang. Hoe zie je eruit? Hoe ziet de locatie eruit? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je een afspraak hebt met een goede zakelijke vriend ga je misschien wat formeler gekleed dan als je een afspraak met de grote baas van een advocatenbureau hebt. Je hoeft natuurlijk niet altijd in een blauw pak te komen, maar houd rekening met de gelegenheid. Sommige mensen verwachten dat je erg netjes gekleed bent, anderen hechten hier minder waarde aan.

De vlag van het land

vlag

Heb je een afspraak met klanten uit het buitenland? Geef je klanten een warm welkom door een vlag of wimpel van het land van herkomst op te hangen aan je vlaggenmast. Je gasten zullen het zeker waarderen als ze bij aankomst de vlag van hun afkomst trots zien wapperen in de wind. De zakelijke afspraak begint meteen goed. De klanten zullen waardering naar je uiten en misschien gaan ze wel eerder akkoord met de deal die jij in gedachten had.

Zoek uit waar je moet zijn

Een zakelijke afspraak buiten de deur kan toch net iets spannender zijn dan een afspraak in je eigen vertrouwde omgeving. Je vraagt je van tevoren allerlei dingen af. Ga ik het wel vinden? Hoe moet ik erheen rijden? Waar kan ik parkeren? Deze vragen kun je voordat je de deur uitgaat beantwoorden. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is wat research. Een goede voorbereiding scheelt je namelijk veel tijd en moeite. Zoek eerst uit waar je precies moet zijn. Kijk op Google Maps en bekijk het gebouw en de straat. Vertrek ruim op tijd, er kan namelijk van alles gebeuren onderweg en je wilt natuurlijk niet te laat komen op die ene belangrijke afspraak.