Tips om je schoenen in te lopen

Als je eindelijk je nieuwe schoenen hebt aangeschaft, is het altijd nog de vraag of je er blaren van krijgt ja of nee. De beste tip is natuurlijk van tevoren alvast je huiswerk doen en recensies lezen of de schoenen comfortabel zijn. Toch ontkomen we er niet aan dat we soms met een minder comfortabel paar schoenen thuiskomen. Maar soms moeten we even pijn lijden om mooi te zijn. Op een gegeven moment loop je de schoen toch uit en past de schoen zich aan uw voet aan. Hier wat tips om dit proces sneller te laten gaan.

Aan te trekken

Het klinkt ontzettend voor de hand liggend, maar een van de belangrijkste manieren is simpelweg je schoenen dragen. Dit hoeft niet gelijk buiten en dus lange afstanden, maar ook binnenhuis is een mogelijkheid. Zeker wanneer je een aardig prijsje hebt betaald voor de schoenen is binnenhuis beginnen een goede methode. Trek je schoen met een dikkere sok aan en lopen maar! Bouw dit op van kortere periodes naar langere periodes. Ook andere bewegingen zoals je trap oplopen helpt mee. Wanneer je dit elke dag wat meer opbouwt zijn je voeten binnen no-time ready om te buiten te dragen!

Materiaal

Wanneer de eerste methode niet voor jouw schoen werkt, kan je je schoen opwarmen. Dit klinkt misschien raar, maar dit zorgt ervoor dat het materiaal uitrekt. Dit maakt je schoen soepeler. Zo heeft je voet meer ruimte om zich aan te passen aan de schoen. Dit werkt vooral heel goed bij leren schoenen, maar ook stoffen schoenen kunnen dit prima hebben. Dit werkt zo:

Je haalt je dikste paar sokken uit de kast en verwarmt de plekken van je schoen waar je graag meer wrijving zou willen hebben. Dit kan je bij je hakken doen, de plek van je tenen, ga zo maar door. Nadat je de schoen verwarmd hebt is het belangrijk dat je de schoenen nog zo’n 10 minuten aanhoudt. Door de warmte zal het proces van de vorm die zich aanpast aan je voet sneller verlopen. Als het nodig is, kan je dit proces nogmaals herhalen.

Kiezen voor een goed materiaal schoenen

Zoals ik al eerder zei is het ook handig om van tevoren meningen te vragen in jouw buurt of recensies online op te zoeken over de schoenen die je graag zou willen hebben. Bepaalde merken staan bekend om hun moeilijk inloopbare schoenen, of het tegenovergestelde hiervan. Als je echt op zoek bent naar gemak en dit je prioriteit is, is het belangrijk om vooraf te weten of het inlopen een probleem gaat worden. Santoni is een merk herenschoen met een breed assortiment. Het assortiment van Santoni biedt verschillende gelegenheid schoenen aan. Denk aan nette schoenen voor zakelijke afspraken, alledaagse schoenen voor als je op stap gaat met je vrienden, etc.