zorgverzekering

Een nieuwe zorgverzekering op 1 januari

2018 hikt alweer tegen haar einde aan. Het jaar is werkelijk voorbij gevlogen – en dat betekent dat Sinterklaas Kerst en Oud & Nieuw weer voor de deur staan. Het presenteert ook een kans om het komend jaar nét weer even anders te doen. Misschien wil je meer sporten, meer gas zetten achter je carrière of eindelijk voor jezelf beginnen. Een ander goed voornemen wat nooit kwijt kan is goed voor jezelf zorgen. Dat begint bij sporten en goed eten, maar ook bij jezelf indekken voor bepaalde zaken.

De enige tijd van het jaar dat je van zorgverzekering kunt wisselen, dat is op 1 januari. De hoogste tijd dus om te kijken wat je kunt veranderen in jouw eigen polis!

Tips voor het vinden van de juiste verzekering

De juiste zorgverzekering vinden is best iets waar je wat tijd in mag steken. Het is per slot van rekening belangrijk om goed verzekerd te zijn. Dat is niet alleen prettig voor je portemonnee – maar ook een fijn idee voor jezelf. Zo hoef je je minder zorgen te maken in het geval van een ongeluk of noodlottigheid. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent. Dan is een (goede) aanvullende reisverzekering wel erg prettig om te hebben.

Het ligt er echter maar net aan wat voor activiteiten je gaat ondernemen. Wanneer je de hele dag op het resort in Turkije blijft, dan is er wellicht weinig noodzaak. Ga je echter duiken, of een vorm van sport uitoefenen? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een aanvullende reisverzekering.

De beste zorgverzekering van Nederland?

De vraag waar je waarschijnlijk voor kwam: wat is nu eigenlijk de ”beste” zorgverzekering in Nederland? Flauw antwoord: die is er niet. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste, dan hebben we hier echter het antwoord: dit is hoogstwaarschijnlijk Zilveren Kruis (ZieZo) Selectief. Je maandelijkse premie ligt bij deze verzekering op € 74,95. Bedenk echter wel dat je met deze zorgverzekering minder keuzevrijheid geniet. Wanneer je het belangrijk vindt om in een specifiek ziekenhuis terecht te komen (mocht er onverhoopt iets gebeuren), dan is dit wellicht niet de juiste keuze.

Bovendien kun je beargumenteren dat ”de beste” verzekering niet enkel de goedkoopste is, maar ook de beste dekking biedt. Let daarom niet alleen op je maandelijkse premie, maar onderzoek ook goed waar je nu eigenlijk voor betaalt. Ofwel waar je precies voor gedekt bent. Het kan namelijk zeer voordelig zijn om aanvullende dekkingen aan te schaffen. Dat verschilt echter per situatie.