Trixie intelligentie spelletje voor je hond

Vraag jij je ook wel eens af hoe intelligent honden zijn? Dan ben je niet de enige. Veel mensen zijn benieuwd hoe slim honden nou precies zijn. In dit artikel lees je hoever de intelligentie van honden gaat en hoe je dit kan trainen met spelletjes van het merk Trixie.

Dognitie honden

Er zijn verschillende studies gedaan naar de intelligentie of cognitie van honden (dognitie). Iedereen is er van op de hoogte dat honden best slim zijn, maar wist je dat ze veel meer kunnen dan je denkt?

De wijstest heeft bewezen dat honden nóg slimmer zijn dan wij denken. Bij deze test hebben onderzoekers een hond de keuze gegeven om te kiezen tussen twee bakjes: een met iets lekkers en een zonder. De onderzoeker wijst naar het bakje waar voer onder ligt. Als je hond kiest voor het bakje waar de onderzoeker naar wijst, geeft dit aan dat de hond het signaal van de onderzoekers heeft begrepen. In dit experiment kon de hond het voer niet ruiken. Na enige tijd was knikken of kijken naar het juiste bakjes zelfs voldoende indicatie voor de hond om te kiezen voor het bakje met het voer. Deze test is ook bij mensapen uitgevoerd, maar deze begrepen de signalen van de persoon niet.

Woorden begrijpen

Elke hond kan standaard commando’s als ‘zit’, ‘lig’ en ‘af’ begrijpen. Maar wist je dat de intelligentie van honden verder gaan dan deze woorden? Je kunt honden ook leren om bepaalde voorwerpen te halen op basis van de naam van het voorwerp. Een eigenaar van een Border Collie leerde zijn hond ruim 1000 woorden. Bij het noemen van een bepaald voorwerp ging de hond dit specifieke voorwerp halen. De hond snapte zelf wanneer hij het voorwerp moest oppakken, zijn neus ertegenaan moest drukken of zijn poot erop moest leggen.

Intelligentie trainen met Trixie

Het merk Trixie heeft diverse intelligentie spelletjes voor honden van verschillende moeilijkheidsniveaus. Bijvoorbeeld de Trixie Dog Activity Poker Box. Dit voerspel heeft vier onderdelen waar je een beloning in kunt doen. De vier onderdelen gaan allemaal op een andere manier open. Zo moet je hond een lade uit het blokje trekken, een deksel optillen en een deksel die je hond met zijn neus of poot omhoog moet wippen. Start op een niveau van 1 en bouw dit op wanneer je merkt dat je hond de spelletjes gemakkelijk doorloopt.

De intelligentie spelletjes van Trixie koopt je eenvoudig online via de website van Medpets.