houten vloeren

Houten vloeren weer helemaal in stijl!

Een vloer voor uw huis of kantoor uitkiezen kan soms nog wel eens lastig zijn. Er zijn ontelbare keuzes en het is niet gemakkelijk een vloer te vinden die voldoet aan al uw wensen. Daarnaast zijn er ontelbare varianten en heeft elke vloer zijn eigen voor- en nadelen. Toch valt het op dat houten vloeren tegenwoordig weer helemaal in stijl zijn. Maar waarom is dat eigenlijk?

 

Er is altijd een houten vloer die past bij uw interieur

Houten vloeren komen in enorm veel verschillende kleuren en patronen. Of je nou kiest voor een eikenhouten vloer met een donkere lak of voor een lichte, simpele houten vloer: alles is mogelijk. Afhankelijk van uw wensen kunt u een vloer kiezen die het beste aansluit bij de ruimte en het doel wat u met die ruimte voor ogen heeft. Zo stralen donkere houten vloeren luxe en elegantie uit, terwijl een lichte vloer de ruimte juist speels en licht houdt.

 

Houten vloeren voor elk budget

Houten vloeren hebben daarnaast nog als voordeel dat ze in elk denkbare prijsklasse te krijgen zijn. Er zijn goedkopere houten vloeren die nog steeds hetzelfde effect teweeg brengen in een ruimte dan de duurdere varianten. Bent u echter opzoek naar een houten vloer die nog meer aan uw persoonlijke wensen voldoet of wilt u bijvoorbeeld graag een specifieke hout soort? Dan zit u wellicht in een wat hogere prijsklasse. Omdat er voor elk budget wel een goede houten vloer te vinden is, valt het op dat er daarom steeds vaker voor deze vloer wordt gekozen.

 

Houten vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden

Zoals velen wel weten, zijn vloeren niet altijd even gemakkelijk schoon te maken. Neem als voorbeeld ingelegd tapijt: een vlek uit het tapijt halen blijkt een grotere uitdaging dan gedacht. Houten vloeren daarentegen nemen dat probleem weg. De oppervlakken zijn glad en kunnen daarom goed schoongemaakt worden met een bezem, stofzuiger en/of dweil. Er blijven dan ook geen etensresten of andere vervelende kruimels in de houten vloeren vast zitten. Moddervlekken of andere dagelijkse sporen zijn binnen een mum van tijd schoon!

 

Na een lak beurt zijn houten vloeren weer zo goed als nieuw!

Na verloop van tijd zullen vloeren, welke vloeren dan ook, gebruikerssporen gaan vertonen. Er wordt namelijk dagelijks overheen gelopen met schoenen, hakken, slepende tassen over de vloer of verschuivende meubelstukken. Het voordeel van houten vloeren is dat het na een poetsbeurt met lak de vloer er weer uit ziet als nieuw. Het hout glanst weer, sporen zullen wegtrekken en de vloer oogt fris en onaangetast. Deze lakbeurt kunt u blijven herhalen en daarom haalt u het meest uit houten vloeren.

 

Al met al is het wel duidelijk waarom houten vloeren een populaire keuze blijken. Ze zijn elegant, stijlvol, gemakkelijk schoon te houden en verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, maten en prijzen!