Tuintegels

Tuintegels kunnen ook prima in een natuurlijke tuin

Er wordt gezegd dat we in Nederland teveel tuintegels in de tuinen leggen. Dit zou slecht zijn voor de afvoer van het regenwater en ook houden we hierdoor te weinig tuin over om bloemen en planten neer te zetten. Dit zou weer slecht zijn voor de insecten en vogels in ons kleine landje. Daar zit natuurlijk een vorm van waarheid in. Je hele tuin volgooien met tuintegels kan dan ook nooit de bedoeling zijn. Het ziet er wel lekker onderhoudsvrij uit, maar gezellig is anders. Je kunt tuintegels ook op een andere, betere manier gebruiken. Bijvoorbeeld door tuintegels te gebruiken als paadjes tussen de verschillende plantvakken.

Tuintegels voor een meer natuurlijke tuin

Hou je van strak en glad, dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij betonnen tuintegels. Maar er zijn veel meer opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor natuurstenen tegels. Deze tegels zijn niet zo strak en geven een meer natuurlijk effect. Hierdoor sluiten ook niet alle tegels naadloos op elkaar aan. Dit geeft planten en bomen de mogelijkheid om te wortelen. Al heb je er ook wel iets meer werk aan, qua verwijderen van onkruid. Maar ja, het is pas onkruid als het jou in de weg staat, toch?
Tuintegels

Tuintegels voor je terras

Iedereen snapt dat je op een terras lekker wilt zitten. Je wilt niet ook nog eens aan de gang op je terras in een tuin die “per ongeluk” ontstaan is door het onkruid dat tussen de tegels groeit. Maar je kunt je tuintegels wel z├│ (laten) leggen dat er een mooi plantvak om het terras heen ontstaat. Zo zit je ook nog iets beschut en het ziet er direct een stuk gezelliger uit. Zeker wanneer je kiest voor bloemdragende planten die vlinders en andere vrolijke insecten aantrekken. Je kunt er ook voor kiezen om in zo’n plantvak een speciaal insectenhotel plaatsen. Dat ziet er extra gezellig uit.

Tuintegels zelf leggen of toch laten doen?

Ik zou er zelf altijd voor kiezen om tuintegels te laten leggen. Die dingen zijn namelijk gruwelijk zwaar (over het algemeen dan) en je wilt wel dat ze precies en netjes komen te liggen. Het zou jammer zijn als je, als de klus klaar is, toch niet helemaal tevreden bent. Goede stratenmakers leggen je tegels er in een dag(deel) in en dan heb je nog garantie op het werk ook. Zo weet je zeker dat de afvoer de juiste kant op loopt.